custom1.jpg

Siinä se on. Se? Kai sille pitäisi keksiä nimi, mutta en ole sitä vielä miettinyt. Baby Seahorse? Symbolina kun on merihevonen.

Ajatus oli tehdä jokin meriaiheinen, valkopohjainen ja vihreäkarvainen customi. Pohjana tässä on Baby Surprise (yllätys!), jonka maalasin ensin valkoisella pohjamaalilla. Sen jälkeen tuli valkoinen helmiäiskerros. Lopuksi ruikin siihen vielä kultaa päälle. Kultaväri oli hyvin nestemäistä, joten se sitten valui minne tahtoi. Parhaiten sitä jäi siipiin. En ole varma, kuinka hyvin kuvista tämä kultaisuus käy ilmi, mutta kaikki likaisen näköinen ponin pinnassa on siis kultaa...

custom4.jpg

Symbolin maalaaminen ei mennyt ihan putkeen, ja jänistin sitten sillä tavalla, että symboli tuli G3-henkisesti vain DS-puolelle. Olen aina pitänyt merihevosia viehättävinä, etenkin satuolentoina, mutta jostain syystä en ollut koskaan piirrellyt niitä ennen tätä projektia. Harjoittelin siis merihevosen piirtämistä, ja paperilla se onnistuikin ihan hyvin, mutta siveltimen kanssa kaltevalla pinnalla (kirjaimellisesti!) toimiminen ei sitten ollutkaan niin helppoa. Silmienkin maalaaminen oli henkeäsalpaavaa hommaa, mutta lähdin siihen ajatellen, että nehän ovat vain ponin silmät, kuinka vakavaa se voi olla?

custom3.jpg

Jonkin verran tämän tekemistä hidasti karvatilauksen odottelu saapuvaksi. Päävärinä on Dollyhairin Dragonfly, tehosteena Lucky Clover. Hännästä tuli ensin liian paksu, mutta sen ohentaminen ei ollut iso homma. Roottaaminen sujui hyvin ja oli todella kivaa puuhaa. Aloitin otsalta ja etenin kohti niskaa, ja loppua kohden alkoi hommaan tulla ote, jolloin otsan plugit näyttivätkin vähän huonosti tehdyiltä (lue: liian ohuilta). Poistin ne ja lisäsin niihin karvaa, jolloin olin tyytyväinen lopputulokseen. Roottaukseen käytin neulaa, jonka silmä on katkaistu vinosti. Neula oli vähän liian ohut, ja aikuisten ponien roottaamista varten pitää hankkia paksumpi neula. Yritinkin jo tehdä sellaisen, mutta ainoiden katkaisupihtieni voima ei oikein pystynyt niin paksuun neulaan.

custom2.jpg

Tämä poni oli opettavainen projekti, joka avasi minulle ponien olemuksen saloja. Lisää tällaisia!